Med största engagemang och kunskap levererar Maxel belysning

Maxel designar, tillverkar och utvecklar egna produkter och är återförsäljare för internationella företag i Sverige.
Vi vänder oss mot föreskrivande led, installatörer och elgrossister.

Historia

Maxel grundades 1933 av eldsjälen och uppfinnaren Max Laser, en framstående produktutvecklare som brann för belysning och som lanserade en mängd världspatent med sina nyskapande lösningar för armaturer och ljuskällor. 1973 började sonen Kai Laser arbeta i företaget och under Kais ledning utvecklades Maxel till en av de ledande aktörerna inom professionella belysningssystem i Sverige.

Sedan 2009 drivs Maxel av sonsonen Mattias Laser och företaget genomsyras fortfarande av den passion, uppfinningsrikedom och kompromisslösa känsla för kvalitet som Max Laser lade grunden till för 90 år sedan. Med sin gedigna historia är Maxel idag ett av Sveriges äldsta och ledande företag med stor erfarenhet och kunskap inom belysning. Vi har ett brett belysningssortiment för såväl offentlig- som hemmiljö, både för inom- och utomhusmiljöer.

Maxel designar, tillverkar och utvecklar egna produkter och är återförsäljare för ett flertal internationella företag i Sverige. Vi vänder oss mot föreskrivande led, installatörer och de svenska elgrossisterna. Oavsett vem slutkunden är finns våra kunniga ljuskonsulter, ljusdesigners och säljare alltid redo att rådgöra, planera och projektera för att hitta de bästa belysningslösningarna utifrån kundens specifika behov. Med största engagemang och kunskap levererar vi, såväl ur befintligt produktsortiment som med specialanpassade produkter, professionella belysningslösningar av högsta kvalitet.

Affärsidé

Maxel utvecklar och tillverkar innovativa och hållbara belysningslösningar för professionella användare.

Vision

Innovationer för en ljusare framtid.

Jobba hos oss

Är du intresserad av att arbeta hos oss, skicka gärna ditt CV till johanna.l@maxel.se så hör vi av oss om och när ett ev framtida behov uppstår!